Who we are

Apicultori cu traditie - din anul 1985

In anul 1985 au fost puse bazele fermei noastre apicole, odata cu achizitionarea unui pavilion cu cateva zeci de familii de albine. A fost anul in care s-au acumulat primele experiente in domeniul apiculturii, dar si cel in care s-a obtinut prima productie de miere, in principal miere de salcam si miere poliflora de munte.


Au trecut de atunci peste 30 de ani in care s-a acumulat extrem de multa experienta, pasiune si daruire pentru aceasta indeletnicire care acum se impleteste cu arta. Numarul de familii de albine a crescut, trei generatii s-au schimbat, un singur lucru a ramas insa neschimbat: calitatea mierii pe care o obtinem in stupinele noastre. Mierea este oferita consumatorilor exact asa cum este extrasa din stup, pastrandu-si nealterate toate calitatile sale binefacatoare.

Productie BIO - din anul 2003

In cursul anului 2003, ferma noastra apicola a fost printre primele din Romania acreditata ca producator de miere ecologica de catre compania germana Certification Services International CSI Gmbh, dupa o perioada de conversie de 3 ani. Incepand cu acel an, majoritatea productiei anuale de miere ecologica (70 – 80 %) a fost exportata in Germania, in baza unor contracte ferme.


Incepand cu anul 2010, produsele noastre sunt certificate ecologic de catre compania Ecoinspect SRL Cluj-Napoca. In ultimii ani, o parte semnificativa a productiei noastre a fost destinata exportului, in special in tari din Uniunea Europeana. In prezent, ne dorim o crestere a prezentei produselor noastre si pe piata din Romania, prin incheierea unor parteneriate cu companii importante din domeniul distributiei si comercializarii de produse ecologice.

Procesare si ambalare BIO - din anul 2017

Din anul 2017, ca urmare a implementarii unui proiect cu fonduri europene, am achizitionat o serie de utilaje performante, de ultima generatie, pentru procesarea si ambalarea mierii ecologice. In prezent, oferim miere bio certificata in toata gama de ambalaje pentru sectorul Retail (borcane hexagonale si cilindrice de diverse capacitati) si HoReCa (pliculete de 15 grame si caserole de 20 grame), sub marca inregistrata proprie sau sub marca privata. Activitatile administrative, precum si cele de productie, procesare si ambalare miere se desfasoara intr-un spatiu modern, nou construit - hala de productie si depozitare in suprafata de 600 mp amplasata in municipiul Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud.

Marcile noastre

IMPERIA si IMPERIA BIO sunt marcile noastre inregistrate sub care comercializam mierea ecologica certificata pe piata romaneasca. De ce IMPERIA? Anul 1075 – numele Transilvaniei este atestat pentru prima data sub forma “terra ultra silvam”, în traducere “tara de peste padure”. Anul 1985 – in stupinele noastre se obtine prima recolta de miere, provenita din zonele muntoase ale Transilvaniei. IMPERIA reprezinta esenta filozofiei noastre de productie a mierii, imbinand principiile traditionale ale apiculturii romanesti din regiunea Transilvaniei cu metodele moderne de ambalare si prezentare a produselor apicole.